dimarts, 18 de març del 2008

CiU : Cap contracte per recolzar ZP

CiU no pot signar cap contracte amb ZP. CiU no es pot permetre més errors. CiU no pot segellar cap pacte post-electoral amb el PSOE.
Com a catalans no podem tornar a ser enganyats. El senyor Zapatero no pot tenir més credibilitat a Catalunya ni a Convergència i Unió. No ens cal signar cap pacte. No som necessaris per governar però si ho fossim tampoc podríem pactar un pacte estable de legislatura amb un Govern que ha menystingut Catalunya.
Avui només ens cal anar a Madrid a treballar, com sempre hem fet, per Catalunya i el seu benestar. I si el senyor ZP ens necessita doncs hem de fer pactes puntuals i " el peix al cove" de l' era Pujol.
Tan de bo aquesta estratègia ja hagués estat superada però és evident que el tan "criticat peix al cove" és l' única manera de treure allò que ens pertoca. Trista realitat però ben certa. I sinó fixem-nos amb la resta de partits , encapçalats, pel PNB. Tots, tots han fet, fan i faran el mateix.
Probablement no sigui una legislatura fàcil pels socialistes. Crec que no ho serà. En primer lloc, perquè l'Era Zapatero ha estat remant en època de bonança econòmica però això avui s' ha acabat. El Nou Govern de ZP s' iniciarà en època d' incertesa econòmica, la qual, pot ser llarga i persistent en el temps.
Per altra part, té el tema basc a la cantonada : es comenta que el PNB podria fer un pacte estable amb ZP però això és una arma de doble full. Per una banda, es pot pactar però per l' altre dubto que el senyor Ibarretxe posposi per més endavant la tan enunciada consulta popular o referèndum per l' autodeterminació.
Llavors tenim els grups satèl.lits del PSOE, els quals, han obtingut una desfeta en aquestes darreres eleccions : EUiA-ICV-ERC- C.C i BNG. La seva satel.lització l' han pagada amb escreix però no podem obviar l' Entesa al Senat i el possible Grup Mixt d' aquests per a tenir representació parlamentària.
Una legislatura d' entrada gens fàcil, gens optimista. Per això, CiU pot actuar d' una manera eficient, amb seny i responsabilitat si es situa amb l' equidistància que tants vots va aportar a ERC.
CiU pot desenvolupar un gran paper aquesta propera legislatura. Pot arribar a ser el grup polític amb més enfoc prospectiu de cara al futur. Pot recuperar la "marca catalana" injustament perduda.
CiU només li cal mirar-se a si mateixa, creure's i projectar-se cap al futur, el qual, pot ser un futur brillant i esperançador.
Per cert, desitjo que no es voti el senyor Bono com a President de la Mesa del Congrés. Un senyor on la plurinacionalitat de l' Estat li és indiferent no mereix la mínima confiança de cap grup català.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...