divendres, 28 de març del 2008

Transvasament del Segre

La "nova cultura de l' aigua" del Tripartit ha estat un fracàs. I ara que tenim un conseller ecologista pensàvem que trobaria la solució a l' aigua. És evident que els d' ICV miren poc al cel però porten mesos i mesos quasi conversos als miracles celestials.
Patètica i covarda l' actuació hipòcrita del Tripartit i molt especialment, la del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. De fet, aquesta actitud opaca i nocturna d' ICV forma part del seu tarannà. Només cal recordar l' oposició a Bracons i a línia de Molt Alta Tensió. I avui, el túnel de Bracons ja està quasi acabat i els senyors ecologistes d' ICV callen i s' empassen el gripau.
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sempre s' ha oposat al transvasament de l' Ebre però avui, el plantegen des d' un afluent del mateix !
També té mèrit no reconèixer que fer passar aigua d' un riu a un altre s' anomena transvasament. Però això no és acceptat pel Departament de Medi Ambient. Ells s' han inventat una altra definició " intervenció puntual". Es deuen pensar que els ciutadans som "una colla d' encantats".
El més fort de tot plegat està en què la cessió d' aigua del Segre a l' àrea metropolitana de Barcelona és el pitjor transvasament que es pugui portar a terme. El motiu és molt clar : s' agafa aigua de la capçalera del riu. Això és un atemptat ecològic perquè lamina el cabal del riu.
També cal ressaltar, el gran cost econòmic que suposa l' operació : cada hectòmete cúbic d' aigua es pagarà a 600.000 €uros ! Això és més car que portar aigua embotellada !!
Quina hipocresia més covarda. Fa uns anys, quan el PP volia portar a terme el transvasament de l' Ebre, el PSC-PSOE, ERC i ICV van ser els primers a encapçalar les protestes i a prometre que "ells mai permetrien un transvasament de l' Ebre". Prometien una "altra cultura de l' aigua és possible ".
El Tripartit porta quatre anys perduts; no ha fet pràcticament res per fer-hi front a un problema cíclic com és l' escassetat d' aigua.
Per cert, enllaço una entrevista al conseller de Medi Ambient. Digne de llegir-la.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...