dimecres, 16 de gener del 2008

Fer de polític com Pere Figuera

Aquest és un post per a parlar de llibres. Concretament de dos llibres que he llegit aquests darrers dies : "Pere Figuera i Serra" i "Per què faig de polític ?". Ambdós lectures són apassionants, amenes, senzilles, planeres, directes.
Són de lectura fàcil, d' aquelles que les inicies i no pots parar fins el final. Us les recomano perquè les dues traspuen un sentiment d' estima al país, de defensa a la pàtria i sobretot, reflexen com dues persones estimen, defensen i treballen pel país i pels seus ideals.
El llibre "Pere Figuera i Serra" és una recopilació d' escrits fets per a personalitats com Jordi Pujol, Josep Espar Ticó, Maria Aurèlia Capmany, Hilari Raguer, entre d' altres, els quals parlen de qui era i què va fer Pere Figuera i Serra. Quan me'l van regalar vaig pensar : " mira, l' Alberg de Planoles, les escoles d' estiu de la JNC ". Havia llegit quelcom sobre el patriota i lluitador antifranquista però mai en profunditat.
L' altre llibre " Per què faig de polític", escrit per l' Antoni Vives, me´l van regalar aquest proppassat diumenge. És un llibre de lectura ràpida, molt divertit i emotiu. M' imagino a l' Antoni parlant amb els seus fills sobre què és fer de polític.
Conec l' Antoni Vives com a polític. Ens veiem als Consells Nacionals i el vam invitar a fer una xerrada sobre l' Estatut a Amer, el juny del 2006.
Un polític de cap a peus. Un patriota inqüestionable. Una persona de tracte fàcil, agradable, simpàtic i proper.
Dos homes, dos patriotes, dos defensors de Catalunya i els Països Catalans. Desgraciadament, Pere Figuera va morir molt jove però ens va deixar un exemple de lluita per a assolir les llibertats d' un país.
Antoni Vives, un patriota de pedra picada i un polític situat en una posició injusta. Desitjo que aviat es resituï allà on es mereix en l' escena política convergent.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...