dimarts, 27 de gener del 2009

La llei d' educació serà de tots ?

El proppassat 16 de gener es va iniciar el procés per aprovar la nova Llei d' Educació de Catalunya (LEC).
De fet la LEC ha de ser o hauria de ser una llei on tots els agents escolars s' hi sentissin representats. Hauria de ser una llei per impulsar de nou l' educació al nostre país. La LEC hauria de ser una llei de tothom i per a tothom i no només per un tipus d' escoles i de persones.
Desgraciadament, a casa nostra sembla que la homogeneïtat sigui la condició sine qua non per avançar. I res més erroni pel progrés d' un país que encasillar a tothom sota una sola línia. Diuen que quan tothom pensa igual malament pel progrés i per la seva evolució.
La qüestió és que des del 2003 a Catalunya hi ha un afany fiscalitzador en tots els àmbits, un afany homogeneïtzador que en nom de la igualtat es malbarata el poder avançar o mirar més enllà. Des del primer Tripartit hi ha hagut una caça de bruixes en l' ensenyament senzillament en nom de la igualtat.
Avui a Catalunya hi ha molts pares que no poden escollir quin tipus d' educació volen pels seus fills i filles, sinó que el destí escolar s' assigna per la seva adreça del carrer on viuen.Patètic però ben cert.
El Conseller Maragall té sobre la taula un avantprojecte de llei, el qual, s' han presentat més de 1753 esmenes i s' ha parlat amb els diferents sectors i entitats d' arreu de Catalunya. Però sembla que la futura llei està encallada en conflictes tan bàsics i primordials com el dret a poder escollir centre.
Mai un país prospera si es priva de la seva llibertat; senzillament superviu i intenta tapar els forats del dia a dia. Si no tenim una aspiració real de poder fer un tomb a la greu situació en què es troba l' ensenyament a Catalunya perderem éssers potencials, perderem genialitats i perderem la riquesa bàsica d' un país, les persones.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...