dissabte, 24 de novembre del 2007

Targa i Clermont, dues cares de la mateixa moneda

Finalment, dimecres es va celebrar el Ple Extraordinari urgent convocat per l’ Alcalde, Xavier Targa.
Es va iniciar el Ple amb una prèvia justificació de l’ urgència per part de l’ alcalde : poder pagar als proveïdors i presentar en un termini imminent les ordenances fiscals. CiU es va negar a aprovar l’ urgència perquè en cap punt de l’ ordre del dia es justificava l’ urgència del Ple. Un ple d’ urgència es fa quan passen coses excepcionals i els punts de l’ ordre del dia, en cap moment justificaven l’ urgència.
Fins i tot, l’ ex-alcalde, Joan Güell va reconèixer en el Ple que en “cap moment es justificava l’ urgència però que per racionalitat, el seu grup votava positivament perquè sinó l’ hauríem de fer un altre dia “. Ai las ! Que en sap en Güell de justificar quan és evident que aquest Ple no era urgent però que tres punts de l’ ordre del dia eren coses de la seva època i que, com més aviat solucionades, més aviat es podria tancar el Pressupost de l’ any 2007 (per cert, ja hauria d’ estar tancat i, a sobre, ja hauríem d’ haver aprovat el Pressupost de l’ any 2008 ) i més aviat es tancaria la suposada mala gestió de l’ etapa de Güell. Però, en aquest Ple Extraordinari d’ urgència van passar fets que ens haurien de fer exclamar :
- Adjudicar definitivament un crèdit a llarg termini per valor de 949.000 € (150.000.000 ptes).
- Cap explicació de la situació econòmica-financera de l’ Ajuntament.
- El canvi de rumb que sembla adoptar Pere Clermont (únic regidor de la Coalició per Amer).
a) El passat mes de maig de 2.007, l’ alcalde Joan Güell, va sol.licitar un crèdit d’ 1 milió €uros per a poder comprar els terrenys del camp de futbol i fer el nou camp. Amb les eleccions, sembla que el crèdit es va aturar però, dimecres passat, el nou crèdit es va adjudicar definitivament. El poble d’ Amer ha de retornar el crèdit a 10 anys. Com pot actuar l’ equip de Govern d’ ERC d’ una manera tan frívola ? És necessari endeutar-se d’ aquesta manera ? Per què no s’ han buscat subvencions per ajudar a finançar el camp de futbol ? Quin és l’ endeutament real de l’ Ajuntament d’ Amer ? Per què es sol.licita aquesta quantitat si, segons les paraules de l’ actual alcalde X.Targa, només 600.000 €uros aniran pel camp de futbol ?
És evident que Amer necessita un camp de futbol perquè, misteriosament l’ actual camp de futbol està destrossat per actes vandàl.lics . Però per què es van treure totes les porteries, enllumenats, casetes, dipòsits de gas-oil aquest estiu i ara el futbol d’ Amer ha d’ anar a entrenar i a jugar al camp de l’ Anglès ? Per què no es va fer una bona previsió de construcció ? Per què han aparegut actes vandàl.lics i han destrossat el camp de futbol ? Massa preguntes sense resposta. Massa misteri en l’ actual situació del camp de futbol d’ Amer.
b) L’ altre cosa sorprenent del Ple va ser l’ actuació de Pere Clermont (únic regidor de la Coalició per Amer i ex-cap de llista de CiU a Amer). Per què va votar positivament en l’ adjudicació del crèdit quan el proppassat mes de maig va votar en contra ? Per què aquest canvi d’ actitud ? O és que ja no recorda els clams que va fer durant la legislatura passada i la campanya a les eleccions municipals, cridant als quatre vents la mala situació econòmica-financera de l’ Ajuntament d’ Amer ? O bé serà que Targa li ha ofert una tinència-d' alcaldia, i és clar, el poder deu malmetre el sentit de responsabilitat ?
Hem de recordar que Amer té un Pla de sanejament encara vigent (període 2005-2007) degut al deute de més d' 1 milió d €uros provocats per la mala gestió de Güell. I no podem oblidar com han pujat de manera vertiginosa els impostos durant el període 2.005-07.
c) L’ altre actuació curiosa és l’ amnèsia de Targa i la felicitat de Güell. Va prometre transparència, però a hores d’ ara, sembla que la transparència s’ ha diluït en un silenci profund.
Sr. Targa, quina és la situació econòmica- financera de l’ Ajuntament ? Per què no es demanen responsabilitats ? Per què no surt a la llum pública la mala gestió de Güell ?
Li recordo que hi ha massa misteri en aquest ajuntament. Un misteri que no pot passar més temps tapat.
El passat post vaig comentar que l’ Era Targa començava. I crec que ens promet ser també una etapa ben curiosa. Els seguiré informant.

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Alba, t´he de comentar que curiosament al vostre poble, podeu fer un debat per Internet, guanyant en democràcia participativa a la Gran Ciutat, a BCN hi ha un dèficit enorme de Blogs de regidors i la Blogesfera politica Barcelonina es minsa, al menys a AMER, podeu per Internet fer confrontació politica i debats a Barcelona, curiosament , la Blogesfra és un desert, és un luxe, que tingueu un blog on poder comentar amb la gent que porta d´aprop els temes municipals a BCN aixó és impossible, o els pocs Blogs que hi han els politics no intercanvien opinions amb els Bloggers.
Felicitats un cop més per el Blog.

Marc Arza ha dit...

Alba,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Alba Serra ha dit...

Benvolgut Marc,

gràcies per l' avís de la manifestació de dissabte. Acabo de posar el post. A veure si el país respon o està en la "dolça decadència", tal i com diu David Madí.

A reveure,

Alba Serra.

Anònim ha dit...

Força i endavant Alba, tot just comencem i tot estar per veure.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...